Menu

"....een denker en een doener....."

Hoi, ik ben Peter

Peter (41)

Mechanical Engineer

Na een aantal jaar gewerkt te hebben als high-tech monteur, wilde ik graag mijn technische kennis en praktijkervaring gebruiken om mooie ontwerpen te realiseren. Mijn technische kennis is onmisbaar in het beoordelen van de haalbaarheid van het ontwerp. Ik vind het belangrijk dat een ontwerp praktisch is, maar er ook “mooi” uitziet. Privé vind ik het geweldig om aan mijn auto project te werken. Na een Abarth 1000 GSX-R, Porsche 911 RSR 3.6, 944 Turbo Cup, werk ik nu aan een Lotus Elise S1. Een nieuw bovenblok ligt regelmatig op de keukentafel, daar moet wat meer luchtdoorstroming in gefreesd worden. Op druilerige dagen ben ik het nieuwe motormanagement aan het programmeren. Het praktische staat hierbij niet op de voorgrond, het moet vooral gang hebben. En mooi. En goed op de weg liggen. En heerlijk sturen.

Dit is mijn hobby: Auto's restaureren en modificeren

Wat is er zo leuk aan Auto's restaureren en modificeren?

Het is fijn om het proces te doorlopen van bedenken, uitzoeken, ontwikkelen en realiseren. Als het resultaat wordt zoals ik van te voren in gedachten had, is dat geweldig. Als ik geen project in de loods heb staan word ik onrustig.

Waarom koos je voor de hobby Auto's restaureren en modificeren?

Op het werk zit ik dingen te bedenken, maar maak ik ze zelf niet. Voor mijn hobby doorloop ik alle stappen; bedenken, maken en testen. En als het resultaat naar tevredenheid is; een paar dagen met vrienden naar de Ardennen, door de heuvels naar Francorchamps, rondjes knallen over het circuit van Spa, Fantastisch!

DIT VIND IK VAN HIH ENGINEERING

Vakkennis

Betrouwbaar

Kwaliteit

Waarom BEN JE BIJ HIH ENGINEERING GAAN WERKEN?

HIH heeft veel kennis in huis. We werken nauwkeurig en zijn kritisch op het werk dat we leveren. Ik ben echt trots op de kwaliteit van het werk. Er zijn regelmatig gesprekken over hoe je in je werk zit, of je nog tevreden bent met wat je doet, waar je ontwikkelpunten liggen. Daarnaast vol ik regelmatig cursussen die passen in mijn ontwikkeling.

HIH ENGINEERING VOOR JOU

Ik wilde graag doorgroeien en mijn vaardigheden in technisch tekenen door ontwikkelen. Op de website van HIH sprak de variatie in portfolio mij aan, ik zag daar veel interessante ontwerpen. De mogelijke afwisseling in het werk sprak mij aan. Inmiddels werk ik al een paar jaar voor dezelfde opdrachtgever van HIH en verveelt dat nog steeds niet.

Interessant voor jou?

Actuele vacatures